A l´anno prossimo Capri e Amalfi! Vi ses nästa år!

Hemkommen från ytterligare en underbar resa till den sagolika ön Capri  och den vackra pärlan Amalfi!

Det är fantastiskt att återse dessa  underbara platser och dessutom få visa dem för mina resenärer!

Vi besökte Axel Munthes hem Villa San Michele och beundrade den vackra trädgården, den makalösa utsikten, kände doften av pinjeträden och lyssnade till fåglarnas kvitter i dess höga trädkronor. Vid kapellet återsåg vi sfinxen  som blickade ut över Marina Grande, medan en lätt svalkande  bris välkomnade vår förundran. Jag upphör aldrig att fascineras av denna ö som har så mycket att erbjuda. Här talar  naturens krafter till en och man får svalka sin själ genom de intryck de branta klipporna, havets fantastiska färg,människorna  som bor här förmedlar. Att vandra via Krupp är en överjordisk upplevelse tycker jag. Det blev många Cappuccini, samtal, skratt och vandringar  genom många av öns gator.

En morgontur upp till Monte Solaro där  ett fullkomligt makalöst panorama omfamnade oss.

Hotel San Michele  tillförde förutom utomordentlig service, fantastiskt läge, god mat en historisk dimension. Vi bodde i samma hus som drottning Victoria 1903 när hon besökte Capri.

Det blev fantastiska dagar och därefter den vackra färjeturen till Amalfi som ligger omfamnad av bergssluttningar. En liten pittoresk stad med betydande historiska anor. Amalfi var en av de stora handelsrepublikerna under 1000talet. En rik stad som handlade med Orienten, Egypten, Libyen med flera. Nu följer huvudgatan den gamla flodfåran upp igenom dalen Valle dei Mulini, omgiven av citronlundar som erbjuder friskt gula välsmakande citroner. Citronernas stad! Trappornas och de smala grändernas stad. Egentligen är det svårt att beskriva eftersom man måste   uppleva det själv. Här ligger det ”stora torget” i miniatyrformat ett stenkast från stranden och lockar med den fantastiska  Il duomo som tronar ett betydligt antal trappsteg från torget. En utflykt till Ravello stod även på programmet och bara bussturen i sig är en upplevelse! Villa Cimbrone ligger uppe på sin platå med en makalös utsikt över världsarvet Amalfikusten. Trots att jag varit här flera gånger upphör aldrig min känsla av ödmjukhet  inför La terazza dell´infinitá.

På hotellet La Bussola var det roligt att återse mina vänner och det känns tryggt att samarbeta med dem. En mänsklig värme som når in i hjärtat.

Ser nu fram emot att erbjuda denna resa nästa år. Då  har jag för avsikt att åka efter midsommar, 26, 27 juni ungefär och första veckan i oktober.

Resans upplägg blir liknande. Flyg från Stockholm Arlanda via Frankfurt eller Munchen till Neapel. Därifrån färja till Capri – boende där 4 nätter- avfärd till Amalfi och 4 nätter där. En resa där man får tid att i lugn och ro smälta de intryck man får. Har plats för 14 personer maximalt. Är det inte varmt där då? kanske någon undrar. Capri är en ö och vi bor långt uppe  på ön. Vinden brukar fläkta från havet. I Amalfi bor vi vid vattnet  så det finns stora möjligheter att bada närhelst man vill.

Är du intresserad? skicka mig ett mail: ceciliajakobsson_250@hotmail.com