Vin- och matresan till Barga, Toscana sept. 2012

Resenärerna Barga sept. 2012
Resenärerna Barga sept. 2012

Vår resa inleddes med besök i ett soligt och vackert Pisa där vi förundrades över det lutande tornet, katedralen och babtisteriet. Efter en välbehövlig lunch fortsatte vår färd mot Barga.

Barga

Vägen slingrade sig utmed Garfagnanadalen och floden Serchios vindlingar. Vi passerade den mäktiga bron Santa Maddalena eller Ponte del Diavolo.

I Cedri

Efter en ca en och en halv timmes bilfärd rullade vi uppför de sista sluttningarna till vår destination – I Cedri cedrarna. http://www.agriturismoicedri.it/italiano/index.htm

Det går inte att i ord beskriva den gästfrihet vi fick uppleva såväl under våra besök i vingårdarna Podere Concori och Podere Lenzini som hos t.ex Andreoni på Il Vecchio Mulino i Castelnuovo. http://www.vecchiomulino.info/

Entusiastiska ekologiskt odlande vingårdsägare berättade om hur man odlar vindruvor och om de olika sorterna och deras specialitet. Provsmakning och delikatesser till satte pricken över iet.
Vårt boende var mycket trevligt med en fantastisk service med personligt engagemang av Daniela Mordini som verkligen såg till att intet fattades oss.

En mat och vinresa som heter duga, det kan jag verkligen gå i god för.
Jag är så glad att jag har utökat mitt reseprogram med denna resa!
Är övertygad om att den kommer att gå igen nästa år, kanske till och med två gånger efter varandra beroende på efterfrågan.
Tidpunkten blir som nu – i vindruvsskördens tid.

Tack till er alla resenärer som bidrog till att göra denna resa till vad den blev!

/ Cissi

Flera bilder från resan finns i Bildgalleriet!