Resor och lite nyheter!

Mycket händer nu och jag håller som bäst på att organisera årets höstresa till Capri/Amalfi.
Än en gång kommer jag att få vara med när mina resenärer stävar in i Marina Grandes hamn för att välkomnas av hotel San Micheles buss som står och väntar på oss när vi kommer
Upp för de slingriga vägarna och den fantastiska utsikten för att nå resans mål – Anacapri.

Jag funderar på att ordna ytterligare en resa i höst.
Den skulle i så fall gå till området La Garfagnana i de norra delarna av Toscana med de många medeltida byarna och vingårdarna.
En resa där vinet, osten, korven och skinkan står i centrum – där vi färdas på ”Strada del vino” för att beundra det vackra landskapet och besöka några vingårdar.
Tidpunkten blir i sådana fall mitten av september och fem dagars vistelse på plats.
Här bor vi på landet mitt i en vingård i en rustik byggnad i en storslagen omgivning. Intresserad? hör av dig till mig.

Nu till något annat. Jag är oerhört glad och lycklig över att det lärandeprojekt som Marie Sundelin, kulturskolechef i Sollefteå och jag skapat, kommer att presenteras i samband med att det stora huvud projektet KOMP kulmen mer officiellt inleds i Åre.

Projektet innebär att 8 personer från Jämtland och Västernorrland skall åka på en inspirationsresa till Capri för att studera Gianluca Catuognos arbetsmetoder inriktade på musikterapi – i sitt arbete med barn och ungdomar.

Catuogno är utbildad musiker och har även gått på ISFOM (istituto di formazione di musicoterapia) i Neapel. Catuogno är verksam på Capri och i Neapel där han utöver detta musikterapeutiska engagemang även är engagerad i en mängd andra musikaliska sammanhang.

Det blir oerhört stimulerande för mig att som ispiratör till detta kulturella utbyte aktivt få delta i genomförandet av det!

Ser verkligen fram emot detta år då broar kommer att byggas mellan Italien och Sverige , inte bara genom mina resor, utan även på detta sätt!!

Cissi