Ciao tutti!

Två veckor kvar till avresa mot Capri och Amalfi!

Det är fantastiskt att få återse den mytomspunna ön och dessutom återse pärlan Amalfi!

Ytterligare ett tillfälle att skölja sin själ med de fantastiska naturscenerier ön bjuder på.
Eller varför inte låta sig nöja med att strosa omkring i Capri stad, ta in  den medeltida stadskärnan, slå sig ner en stund på La Piazzetta och studera folklivet . Kanske med en cappuccino eller ett glas lokalt vin på bordet. Det är lätt att tankarna  börjar vandra i väg när man vet att det är många människor  före en själv som  suttit här och funderat och betraktat det lilla gemytliga torget.

Det är heller inte så tokigt att vandra omkring i Anacapri där små gränder leder mot nya upplevelser. Att kunna gå omkring i Axel Munthes Villa San Michele  är en ynnest. Platsen erbjuder ett lugn, en harmoni och hänförande utsikter.

Amalfis läge vid havet placerad i en dalgång insprängd mellan bergssluttningar som erbjuder frodiga citronodlingar. Dessa ljuvliga färger!

Trappornas stad. Jag hörde ett så vackert klingande uttryck vid ett av mina besök på platsen. Jag pratade med en person som jobbade vid hamnen.

-Jag bor ”settanta gradini dal mare”. Sjuttio trappsteg från havet. Bara  den meningen blev en liten melodi för sig själv ackompanjerad av havets dyningar. Den säger dessutom mycket om den plats Amalfi är. Trappornas stad.

Många av de trappor som försvinner upp och in från huvudgatan leder till nya äventyr. Kommer det att finnas ett torg här uppe, eller hamnar jag vid en liten kyrka? 

Varje besök på dessa platser fyller mig med en enorm värme och vördnad över vad både naturen och människor skapar tillsammans.

Att dessutom få möjlighet att visa andra, dessa platser är för mig enastående!

Benvenuti!

Cissi

En reaktion på ”Ciao tutti!”

Kommentarer inaktiverade.