Resan Capri/Amalfi juni 2011

 

Så kom vi då tilll Capri som bjöd på ett fantastiskt fint väder och vänligt mottagande på hotellet. Dagarna på ön fylldes av utflykter upp till Monte Solaro med sin överväldigande vy över havet och Capri, promenad till Marina Piccola utmed Via Krupp via Capri stad, besök i Axel Munthes älskade Villa San Michele, promenader i pittoreska Anacapri,båtutflykt runt ön med flera badstopp och beundrande av olika grottor. Badbesök vid Il Faro (fyren), trevliga måltider och intressanta samtal.

Feniciska trappan besegrades av några av mina resenärer och när det var dags att gå på båten mot Amalfi var det en lycklig reseledare som i sitt hjärta tackade människorna på ön och Capri själv för den lyckosamma vistelsen.

I Amalfi fick vi vara med om hur det går till när man odlar ekologisk limoncello, vi var på konsert i Villa Rufolo i Ravello, där vi dagen efter även besökte den underbara Villa Cimbrone. Il Duomo väntade på att få beundras liksom alla de smala gränder med små trappor som försvinner in bland husen upp mot bergssluttningarna. Havet lockade till bad och flera olika stränder utforskades.

Vi besökte Taverna degli Apostoli där vi fick uppleva en kväll i mycket trevlig atmosfär.
När det slutligen var dags att fara därifrån fylldes mitt hjärta ånyo av tacksamhet för det trevliga bemötande vi fick och lycka över att ha haft möjligheten att få visa denna fantastiska pärla.

Tack till alla er i gruppen som bidrog till att göra denna resa till ett oförglömligt minne!

Cissi

PS. Fler bilder från denna resa kommer inom kort att läggas in i bildgalleriet.