Välkomna – Benvenuti

Hej och välkommen till min hemsida på nätet!

Här kan du se lite vad jag ägnar mig åt. Det är fantastiskt roligt att årets båda mina resor till Capri och Amalfi är fullbokade! På så sätt får jag ännu en gång möjlighet att visa dessa platser som ligger mig så varmt om hjärtat. (Tack Ann-Marie för allt du har bidragit med i mitt liv!)

Kanske är det så att Italien har blivit en så stor del av mig eftersom jag for hit för första gången när jag var 19 år och bodde i Rom under ett år. Landet står i stor kontrast till mitt liv i Ångermanland med mörka kalla vintrar som nästan aldrig vill ta slut.

I det italienska programmet ” Sentimenti italiani” får jag möjlighet att uttrycka min italienska sida i sång med Per -Åke Stockberg som förträfflig ackompanjatör.

Jag medverkar även i andra program som inte har med Italien att göra. I morgon kväll den 3 mars kl. 19.00, ska programmet ”Birger Norman-Nicke Sjödin – ett poetiskt möte” presenteras på Appelbergs i Sollefteå. Det var ju Birger Norman som inspirerade Nicke Sjödin att börja skriva. Det mötet kom att betyda mycket för oss här i Ångermanland, ja på många andra ställen också för den delen.

Jag åker även med Hervor Sjödin och medverkar i hennes program om Laura Fitinghoff, vilket är väldigt roligt. Många är de människor som kommer fram till Hervor och berättar minnen, historier som har med hennes bok eller om boken ”Barnen från Frostmofjället” att göra.
I mötet med människor lär man sig så mycket!

Nästa vecka, tisdag 8 mars kl. 19.00, skall mitt eget program om ”Kvinnor från förr” genomföras på biblioteket i Sollefteå. Det känns väldigt roligt att just på kvinnodagen få ge röst åt fantastiska kvinnliga poeter som Hedvig Charlotta Nordenflycht fram till Edith Södergran. I ord och ton skall dessa kvinnors röster göra sig hörda och de kan nog ge oss kvinnor idag en del tankeställare.

Dagen därpå, den 9 mars i Tängstahallen, Resele kl. 13.00, kommer samma program att framföras, då med förträfflige Per-Åke Stockberg som ackompanjatör.

Välkomna!

Tack för att du besökt min hemsida!

3 reaktioner på ”Välkomna – Benvenuti”

  1. Hej Cissi! vi gick i samma klass på GudlavBilder om jag inte minns fel! Har ju lyssnat på dig genom åren och önskar dig verkligen varmt lycka till som egen företagare!!
    Du är fantastisk, som person och artist!
    Kram Solveig och mamma Vivi

  2. Hej Cissi! Jag har varit till Italien flera gånger, men har aldrig varit till Capri eller Amalfi. Jag ser så mycket fram emot att resa dit i oktober med dig som guide!
    Allt gott! Kram Anita

Kommentarer inaktiverade.